Полипропиленът - интересния материал

 

Полимерите, какъвто и е РР /полипропилен/, имат уникални качества.

РР има ниско собствено тегло, висока дълготрайност, висока устойчивост на корозия, висока якост на опън, резистентен е срещу органични разтворители и има изключителна устойчивост на химикали. РР има ниска плътност, добра твърдост и удароустойчивост. Добър изолатор е.

PP филми са твърди листове, произведени чрез каландриране или екструдиране.  Имат малка грапавост и добър естетичен вид. Туплекс предлага над 15 цвята на склад в дебелина от 0.3 до 1.2 мм. В допълнение към всичко по-горе описано, полипропиленът има пренебрежируемо ниска абсорбция на влага и е лесно обработваем. Подходящ е за термоформоване.

Всички тези качества правят РР предпочитания материал, защото използването му увеличава продуктивността и удължава живота на изделията.

Готовите продукти са надеждни и не са необходими допълнителни повърхностни обработки. Намаляват се разходите и времето за производство и изделията са с добър външен вид. Те са предпочитан продукт и защото не замърсяват околната среда и се рециклират лесно.

РР като материал е подходящ за производство на филми (особено на опаковки), торби, контейнери, тръби, части, техническо оборудване, предмети от бита, нетъкан текстил и т.н.; в строителството са добър изолационен материал за вибрации и шум.

В Туплекс може да откриете широка гама от листовия материал, който е много подходящ за щанцоване на сложни и прости канцеларски изделия.

Туплекс поддържа на склад над 15 цвята /прозрачно, бяло, основни цветове, металици и перли/ РР в различни формати и дебелини на листите от 0.3 до 1.2 мм.

РР е екологично чист материал, без примеси от  PVC, което го прави лесно рециклируем.

Ето няколко примера за приложението на РР.

Папките и пликовете - важните, но незадължителни елементи на корпоративна идентичност. Въпреки това, всички сме съгласни, че писмо, получено в плик, който е брандиран с логото на фирмата и корпоративните елементи звучи много по-сериозно, отколкото, ако същото се получи в един безличен плик.

РР има много висока устойчивост в сравнение с картона. Той може да бъде многократно прегъван, което го прави отличния материал за изработването на  папки, калъфи, класьори, корици за тефтери и опаковки.

Тази пластмасова папка с ластик и три капака, е изработена от едноцветен РР сив металик с дебелина 0.8 мм. Листовият материал се щанцова и бигова на определените за това места след което се поставя ластика и изделието е готово. РР има наситен плътен цвят. Папката е подходяща за пренасяне и съхранение на документация. Вашите папки биха изглеждали така:

Към тях можем да добавим и тези изискани чанти за материали подходящи за конференция или друго презентационно събитие:

Изработени са от много здрав полипропилен с дебелина 1.2 мм със закопчалка и дръжка. Върху лицето на чантата може да отпечатате чрез познатите технологии: ситопечат и офсетов печат, логото на Вашата фирма и слогана на предстоящата конференция. Като допълнение, на капака може да бъде монтиран прозрачен джоб за етикет или за визитка.

Папка с копче

Изработена от прозрачен или цветен полипропилен с дебелина от 0.5 до 0.8 мм, е удобно средство за архивиране или пренасяне на документи.  Вместимостта и размерите се определят от необходимостта на клиента.

Тетрадка, папка и кутия с тези весели мотиви са един прекрасен подарък или допълнителна свежест за офиса Ви.

На обикновено книжно тяло за тетрадка се монтира предварително отпечатана полипропиленова корица и с помощта на спирала се свързва към него. За материал на корицата може да бъде използван както прозрачен РР, така и бял РР.

Опечатаният чрез офсетова технология полипропиленов лист се щанцова и бигова в желания размер. Пробиват се отвори и се поставя машинката за листи и папката е вече в желата брандировка.

Към комплекта остава да добавим и кутията за документи.

Ето още примери за това как можем да бъдем различни и да създаваме настроение в ежедневието си.

Календарите са обичаен интериор в офисите и дома ни.

Работните календари са удобни за отбелязане на предстоящи събития и срещи в дългосрочен план. Те биват: едносекционни и трисекционни стенни работни календари. Наричат се едносекционни, защото имат само една тетрадка, докато трисекционните календари имат тетрадка за миналият месец, тетрадка за настоящият месец и тетрадка за следващият месец.

В Туплекс може на намерите различни дебелини /от 0.3 до 1.2 мм/ на цветният РР, който се използва за направата на прозорчето, което отбелязва датата на работния календар. Готовият листов материал се форматира на печатарски нож до необходимия размер за щанцоване. След това посредством щанцов инструмент се отщанцоват прозорчетата и изделието е готово.