Полиестера и неговите приложения

 

Туплекс предлага на вниманието ви, идеи за приложението на една различна пластмаса.

Полиестерите се делят на два вида, в зависимост от приложението им и начина на обработка. Полиестера и кополиестера може да конкурират напълно плексигласа. При тях може да откриете преимущесто, че са е изключителни удароустойчив материал. Разликата меджу полиестера и кополиестера е в това, че PET /полиестер/, може да бъде огънат на абкант /или каквато и да е студена огъвка/. Той се използва масово за плаки, които покриват постери в рамки, етикети, част  от магазинерското оборудване на стелажите, прозрачен удароустойчив протектор на машини за напитки. Подходящ е за брандирането на щандове, и маркировките в големите, а и по-малки вериги магазини. Брандиране на регали и стелажи...

Кополиестера има по-широко приложение, поради причината че подлежи на повече обработки. Той може да бъде печатан, може да се слепва, може да го термоформовате, без да кристализира..... Това и в допълнение удароустойчив го прави един изключително удобен материал за работа. Тези материали могат да бъдат прозрачни и опалови. Могат да имат или нямат UV. В зависимост от това дали е положен UV, може да се използва за вътрешни или външни условия.

На снимките с тунела, виждате интересно интериорно решение. Креативността на дизайнерите и доброто познаване на материалите е дало възможност да бъде приложен еластичен материал /PET, PETG/, който да бъде апликиран с транслуцентно фолио, за да се придаде цвят и да се скрие конструкцията. В конкретния случай, може да се използва както прозрачен, така и опалов материал. Туплекс поддържа на склад прозрачни и опалови полиестери и кополиестери с различни дебелини. Прозрачните са от 0,5мм до 6 мм. Опаловите от 1 мм до 4 мм дебелина. Това дава възможност да се използват в изключително много направления.

Интересна характеристика на PET и PETG, е че може да се използва при досег с храни. Това дава възможност да се изработват прозорци на хладилни витрини, всякакви прегради в помещения или машини в хранителния бранш. Може да допълним възможностите и приложенията при употребата му и като рекламен материал  в рекламни кампании на храни. Важно е да знаете, че този материал може да се щанцова, бигова. Това позволява да бъде използван при изработката на кутийки, който да бъдат ниско бюджетен рекламен материал.

PET; PETG има широко приложение в изработката на ел. табла. Материала отговаря на изискванията да не поддържа огъня при евентуално запалване.

Туплекс ще предостави всякакви пластмаси, за да изработите всичко от което имате необходимост.