Маса с плексигласови крака

Едно модерно решение за вашият офис, а защо не и за вашият дом свързано с маса плексигласови крака или изцяло с плексиглас.

Маса със стъклен плот в комбинация с плексигласови крака. Плексигласът с неговите свойства и приложение все повече измества стъклото. Едно от предимствата е, че подлежи на вакумно формоване и огъване което е значително по-трудно при стъклото и енергозависимо, допълнително  фрезоване, рязане, пробиване, полиране и лепене, които дейности са трудно постижими за стъклото извън сериозни индустриални производства.

Приложените снимки на крака на масал са произведени следвайки следните стъпки:

- Нарязване на плексигласа на съответните заготовки като това се постига чрез фрезоване със специализирани инструменти за рязане на Плексиглас на CNC фреза;

- Правене на калъп за формата по която трябва да се огъне плексигласът- МДФ и Алуминиева ламарина;

- Ползва се нагревателна група за затопляне на плекдигласа и постигане на съответният радиус:

     -Плексигласът се нагрява за около час на температура 100 градуса;

     -В работна температура се изважда от нагревателната група и се полага на калъпа;

     -Огъва се на неоходимата форма – огъването е ръчно и при необходимост се обдухва със пистолет за топъл въздух за запазване на температурата до постигане на желаната форма;

     -Изстива за около 15-20 минути в калъпа с цел запазване на формата;

-След като са направени всички огъвки се полират ъглите със водна шкурка започвайки от 500 и достигайки до 2400 и накрая се полират с полирпаста ако е необходимо.

За изпълнението на тези крака на маса е използван 20мм прозрачен плексиглас от Туплекс.